CrickMeUp - Bananen Brood

Vier jaar geleden ontdekte ik bananenbrood voor het eerst. Luchtig zoet en verantwoord. Althans dat dacht ik! Het bananenbrood dat ik kocht in de kantine van school leek eigenlijk meer op een plak cake. Maar gelukkig kan het ook anders! Bijvoorbeeld door wit bloem te vervangen door vezelrijk havermout, plantaardige olie met onverzadigde vetzuren te gebruiken en extra eiwitten toe te voegen. Hierdoor zal je je sneller vol voelen en na één (of misschien twee) plakjes je zoete cravings te boven zijn.

Afgelopen weekend maakte ik daarom weer bananenbrood. En dit keer een lekkere winterse variant met pure chocolade, pecan en CrickMeUp Vanilla. Een vriendin van mij was ook razend enthousiast over dit recept en ik hoop jullie ook! Veel bakplezier en ik ben benieuwd naar jullie reacties.

Dit heb je nodig:

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 100 ml plantaardige olie (bijv. zonnebloemolie)
  • 130 gram havermout
  • 2 eetlepels CrickMeUp Vanille
  • flinke scheut kaneel
  • snufje zout
  • scheut ahornsiroop (of honing)
  • Pure chocolade (100 gram)
  • Pecan of walnoten (twee handjes)

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten, behalve de pure chocolade en noten, in een blender en pureer deze tot een glad beslag. Bekleed een cakevorm met bakpapier en doe het beslag in de vorm. Hak de pure chocolade en noten in een apart schaaltje en meng deze met een vork door het beslag. 

Bak het bananenbrood in 40 minuten in de oven op 200 graden Celsius (hangt wat af van jouw oven, dus houd het wat in de gaten ;). Even laten afkoelen en je kan hem proeven. Enjoy!

Leave a comment