krekel supplement vitamine B12

Vitamine B12 is een essentieel stofje voor je gezondheid. Het is belangrijk dat je voldoende vitamine B12 binnen krijgt via voeding, want jouw lichaam kan het niet zelf maken. In deze blog ga je de gezondheidsvoordelen van vitamine B12 ontdekken en lees je hoe je een tekort kan voorkomen.

De gezondheidsvoordelen

Één van de bekendste voordelen van vitamine B12 is het ondersteunen van de aanmaak van rode bloedcellen. Hierdoor kan bloedarmoede voorkomen worden en zijn er voldoende cellen die zuurstof kunnen vervoeren naar jouw spieren en organen. Belangrijk om je energiek te voelen en een moe gevoel te voorkomen!

Wat minder bekend is, is dat vitamine B12 één van de stofjes is die nodig is voor het maken van het gelukshormoon serotonine. Hierdoor kan gezonde voeding rijk aan vitamine B12 je humeur en stemming verbeteren. Ook handig voor de mensen om je heen dus.

Het derde gezondheidsvoordeel gaat over botten. Vitamine B12 draagt bij aan gezonde sterke botten. Zo zijn in wetenschappelijke studies lage bloedspiegels aan het vitamine in verband gebracht met botontkalking. Ook is het bewezen dat vitamine B12 erg belangrijk is voor een gezonde zwangerschap. Met name om afwijkingen van de hersenen en het ruggenmerk van de baby te voorkomen.

Naast al deze gezondheidsvoordelen zorgt vitamine B12 ook voor sterke nagels, haar en een goede huid. Er is nog meer onderzoek nodig, maar wist je dat er zelfs eerste aanwijzingen zijn dat vitamine B12 het verlies van hersencellen en het verminderen van geheugen kan voorkomen!?

De conclusie, vitamine B12 heeft dus vele functies en is daarom onmisbaar voor het lichaam, essentieel dus!

Aanbevolen hoeveelheid

Maar hoeveel vitamine B12 heb je nodig? Elke dag minimaal 2,4 microgram van het vitamine binnen krijgen via voeding is voldoende. Het is met name te vinden in  dierlijke producten, dus als je vaker een ei of vlees eet zit je safe! Maar om hier zeker van te zijn of omdat je wellicht minder tot geen vlees eet kan een vitamine B12 supplement uitkomst bieden. Gelukkig bevat CrickMeUp per portie al 56% van de aanbevolen hoeveelheid. Niet alleen goed voor jouw lichaam, maar ook voor onze planeet.

Leave a comment