Blog

Valentijn en onze liefde voor krekels

Afgelopen vrijdag was het valentijnsdag. Heb jij jouw geliefde nog verrast met een bosje bloemen of zijn jullie misschien uit eten geweest? Het getjirp van krekels doet ons denken aan romantische lente- en zomeravonden. Alleen daarom houden wij al van krekels. Maar onze voorliefde voor dit vrolijke beestje is natuurlijk niet alleen daarop gebaseerd. In deze blog vertel ik jullie wat meer over waarom wij zo van krekels houden.

Allereerst zijn krekels er in verschillende soorten en maten. Wist je bijvoorbeeld dat alleen in Europa al meer dan 1000 soorten krekels voorkomen? De krekels die in onze krekelshakes worden verwerkt zijn huiskrekels, ofwel de Achetus Domesticus. De mannetjes zijn gemiddeld tussen de 1,3cm en 2,0cm lang. De vrouwtjes zijn gemiddeld genomen iets groter met 1,4cm tot 2,0cm. 

Zowel het mannetje als het vrouwtje hebben een voorvleugel die tot net voor de achterknie reikt. De achtervleugel is opgerold en steekt onder de voorvleugel uit. Juist door deze vleugel houden we van de krekel. Deze zit namelijk tjokvol vezels en die geven je een vol gevoel en ondersteunen een goede werking van darmflora. 

De huiskrekel is een alleseter. De krekels die wij in onze krekelshakes verwerken zijn dol op sojabonen en -schillen. Deze organische voedingsbron sluit wat ons betreft goed aan op wat CrickMeUp voor ogen heeft: het leveren van vernieuwende, duurzame en bovenal voedzame shake. We love it!

Niks engs aan dus, die huiskrekel. Wat ons betreft een prachtig bruin diertje met verbazingwekkende voedingseigenschappen. Oordeel zelf!