Blog

Recept #1: Havermout krekelpannenkoekjes

Nu het jaargetijde niet voelt als de winter, maar als de herfst en de regen onophoudelijk op de daken blijft vallen, dook ik dit weekend mijn keuken weer in. Het is zaterdagochtend en ik trek mijn keukenschort aan. Ik had zin in een lekker warm ontbijt en maakte krekelpannenkoekjes: rijk aan ijzer, vezels en eiwitten. Pannenkoekjes 2.0 dus. Lees hieronder mijn recept. Veel plezier en eet smakelijk!

Wat heb je nodig?

 • 150 gram havermout 
 • 1 rijpe banaan
 • 1 theelepel bakpoeder
 •  1 scoop CrickMeUp Vanille of Chocolade
 •  1 middelgroot ei
 •  100ml haver-, soja- of amandelmelk
 •  30 gr kokosolie
 •  een snufje zout

Hoe maak ik het? 

Maal de havermout in een blender en voeg een snufje zout toe. Voeg CrickMeUp Vanille of Chocolade toe en de helft van de melk. Voeg het bakpoeder, de rijpe banaan en het ei toe. Blend of roer tot een mooi vol beslag en voeg langzamerhand de rest van de melk toe. Dek de kom af met een vershoudfolie en laat deze 15 minuutjes staan.

Verhit de kokosolie in de pan en voeg een kleine lepel beslag toe. Bak de pannenkoek 2 minuten op middelhoog vuur en draai hem. Nog 1 minuutje doorbakken en voila, jouw eerste krekelpannenkoek is een feit!

Zijn ze niet prachtig?

 

 

 

 

3 gedachten op " Recept #1: Havermout krekelpannenkoekjes"

 1. avatar Afke P. schrijft:

  Hoi Filipa & Anne,

  Leuk om te lezen dat jullie enthousiast zijn. Houd onze instagram en de blogpagina op onze website in de gaten want we gaan binnenkort veel nieuwe, overheerlijke recepten posten!

  Een krekelgoed weekend gewenst,

  Afke

 2. avatar Filippa schrijft:

  Ik probeerde ze te maken met de vanille crickmeup Shake en na even proberen lukte het !! Ik deed er net iets minder dan een volle scoop in, zodat de smaak niet overheerste.

 3. avatar Anne schrijft:

  Wilde al een tijdje high protein pancakes maken, dus snel maar eens proberen!

Reageer

Je e-mail adres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *