Blog

Welkom op ons eerste blog!

Welkom op de blogpagina van CrickMeUp!

Dit is mijn eerste blog en hierin vertel ik jullie alles over hoe CrickMeUp is begonnen.

Het begon allemaal tijdens mijn studie Sustainable Food Engineering in Wageningen waar ik voor het eerst hoorde dat krekels enorm voedingsrijk, duurzaam en ethisch zijn. Zo bevatten ze wel meer dan 2,5 keer zoveel eiwit dan rundvlees, 10 keer meer vitamine B12 dan wilde zalm en 4 keer meer ijzer dan spinazie!

Superfoods dus. Hoe kan het dan zo zijn dat we niet overal krekels in stoppen?! Voor mij reden genoeg om ze te willen toevoegen aan mijn eigen voeding. Dit bleek nogal een uitdaging door een zeer beperkt aanbod van vaak prijzige repen en burgers.. Daarom begon ik met een experiment: het ontwikkelen van een recept waarmee ik gemakkelijk krekels kon innemen. Na veel probeersels en een enorme berg vaat verder in de keuken onstond langzamerhand het idee van de krekelshake. Hiermee varieer ik nu dagelijks, soms drink ik hem als ontbijt of meng ik het door een heerlijke smoothie met fruit wanneer ik even geen tijd heb om een volledige maaltijd te koken.

Samen met mijn broer ontwikkelden we uiteindelijk het merk CrickMeUp. Ons doel is om te inspireren en het voor iedereen mogelijk te maken om met gemak belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen die horen bij een actieve levensstijl en daarmee ook Nederland nog een stukje duurzamer maken!

Net zo enthousiast als wij? Check snel de producten pagina en probeer jouw eerste krekelshake via https://www.crickmeup.nl/collections/all 

Een gedachte op " Welkom op ons eerste blog!"

  1. avatar Jesse S. schrijft:

    CrickMeUp, een mooi initiatief als je het mij vraagt!

    Ik ben zelf al een tijdje bekend met het fenomeen van het eten van insecten. Er wordt steeds meer onderzoek naar gedaan en het is zowel veilig als gezond (zie onder andere: https://www.fitsociety.nl/onderzoek/eiwit-uit-krekels-veilig-en-gezond/ ).

    Ik worstelde wel nog met de praktische toepassing van het eten van insecten c.q. krekels. Dat jullie ze nu als handige snack aanbieden via jullie krekelshakes vind ik fantasisch! Zojuist dan ook mijn eerste portie besteld. Ben erg benieuwd.

Reageer

Je e-mail adres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *