Sign in

close

Registering for this site allows you to access your order status and history. Just fill in the fields below, and we’ll get a new account set up for you in no time. We will only ask you for information necessary to make the purchase process faster and easier.

Create an Account

Winkelmand

Sluit
  • No products in cart

Altijd gratis verzending in Nederland

Neem deel aan de revolutie 

Misschien vind je het gek om krekels te gaan eten. Voor CrickMeUp is het de normaalste zaak van de wereld. Net als voor een groot deel van de wereldbevolking. Insecten staan namelijk wereldwijd in zo’n 80% van de landen op het menu! Dagelijks zijn dat zo’n 6 miljard mensen. CrickMeUp snapt dat wel. Hieronder lees je waarom. 

Krekels als whole foods

CrickMeUp eiwitshakes zijn gebaseerd op het “whole food” concept. Dit houdt in dat de hele krekel in de eiwitshakes wordt verwerkt. Één van de redenen waarom krekels een verbazingswekkende voedingswaarde hebben. De vleugels van een krekel bevatten namelijk veel vezels. Onze krekelshakes bevatten dus niet alleen eiwitten, maar juist ook ijzer, vezels en vitaminen.
Vergelijk dit eens met andere producten, zoals bijvoorbeeld wei-eiwit shakes. Deze bevatten geëxtraheerde eiwitten die slechts een kleine fractie zijn van het oorspronkelijke voedsel. Zelfs biefstuk, waar enkel de spiervezel wordt geconsumeerd wat maar een klein gedeelte is van het totale dier. Een gemiste kans, want belangrijke nutritionele componenten zoals vezels en vitamine B12 zitten juist in het deel wat je niet binnen krijgt.

Eiwitverhoudingen van krekels

De eiwitverhouding in krekels ten opzichte van andere eiwitbronnen is verbazingwekkend te noemen. In vergelijking met de traditionele eiwitbronnen rund, varken en kip bevatten krekels tot wel drie keer meer eiwit! Genoeg reden dus je voedingsschema vandaag nog uit te breiden met de krekelshakes van CrickMeUp.

Essentiële aminozuren & branched chained amino acids

Eiwitten bestaan uit aminozuren en dragen effectief bij aan sterkere spieren, instandhouding en herstel van spiermassa. De eiwitsamenstelling staat in de grafiek hiernaast waarin krekels worden vergeleken met rundvlees. Krekels bevatten meer essentiële aminozuren (EAA’s) en branched chained aminozuren (BCAA’s) dan rundeiwit en krekels overtreffen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Aminozuren ADH: Cricket vs Beef

De impact op ons milieu

De vee- en zuivel industrie hebben een grote impact op het milieu. Wist je dat voor de productie van één kilogram rund meer dan 15.000 liter water nodig is? Met de welvaart- en populatiegroei wordt de vraag naar deze producten steeds groter.
Krekels hebben een lage CO2 footprint doordat ze weinig land, water en voer nodig hebben. 

Scroll To TopScroll To Top