Meet the founder

Al vanaf jongs af aan heb ik een grote interesse gehad in gezonde voeding. En daar ook zelf mee gestruggeld (waarom moet die rol koekjes in één keer op?!). Om te begrijpen hoe ons eten wordt gemaakt, wat er gebeurt met voedingsstoffen als je het zelf bereidt en wat de invloed is op onze gezondheid ben ik uiteindelijk in Wageningen beland om Food Technology te studeren. Tijdens deze tijd kwam ik er niet alleen achter hoe grote voedselproducenten ons verleiden met zout, suiker en vet, maar kwam ik ook met een heel ander onderwerp in aanraking: duurzaamheid. De belasting van de bio-industrie op ons milieu is erg groot. Zo scheidt een koe methaan uit, dat als broeikasgas tot wel 25 keer meer belastend is voor onze milieu dan CO2. En daarnaast vraagt de productie veel van onze zoetwaterreserves en het beschikbare land.

Revolution in nutrition_

Met deze nieuwe kennis ging ik op pad om antwoorden te vinden hoe we hier iets aan kunnen doen. Moet je helemaal stoppen met vlees of zuivel eten? Mis je dan geen belangrijke voedingsstoffen? Kortom, hoe zorg je ervoor dat je je fit en gezond voelt zonder dat het ten koste hoeft te gaan van onze aarde?

Proteïne poeder op basis van krekels

Na een meelwormen bitterbal op een feestje was mijn interesse gewekt en ontdekte ik de wereld van insecten. Wist je bijvoorbeeld dat krekels:

2,5 keer zoveel eiwit bevatten dan rundvlees?
10 keer meer vitamine B12 bevatten dan wilde zalm en 4 keer meer ijzer dan spinazie?
95% minder water, 85% minder voer en 90% minder land nodig hebben dan traditionele boerderijdieren zoals kippen, runderen en varkens?

Een echt duurzaam superfood! Samen met andere experts ben ik aan de slag gegaan om een optimale blend te maken van krekel- en plantaardige eiwitten. Met CrickMeUp is voor mij een droom werkelijkheid geworden om het eten van insecten zo laagdrempelig mogelijk te maken en hoop ik ook jullie te inspireren om duurzame voedingskeuzes te maken. Wil je meer weten over voeding, gezondheid of duurzaamheid, neem een kijkje op mijn blog. Ik ben heel benieuwd naar jullie en uiteraard zijn alle tips en ideeën altijd welkom via de contact page!

Afke