FAQ

Veelgestelde vragen

#1 Waarom zijn krekels gezond?

Eiwitten zijn de belangrijkste bouwstenen voor het menselijk lichaam. Ze worden gebruikt om pezen, spieren, organen en huid, maar ook hormonen en enzymen te maken. Gelukkig zitten krekels er tjokvol mee: meer dan 70% van de krekel bestaat uit eiwitten. En niet zomaar eiwitten, krekels bevatten het complete scala aan aminozuren. Krekels bevatten bijvoorbeeld 4,61 gr leucine (per 100 gram), een BCAA welke aangetoond spiergroei bevordert.

Naast 70% eiwitten bevatten krekels vezels, vitaminen en mineralen. Vezels zorgen voor verzadiging, gezonde darmen en promoten gewichtsverlies. Ook bevatten krekels veel vitamine B12 wat belangrijk is voor een gezond zenuwstelsel en van belang is voor rode bloedcel productie (essentieel om zuurstof te transporteren (voorkomt samen met ijzer bloedarmoede)). Hierdoor boost vitamine B12 je energielevels, verbetert het je geheugen en krijg je er gezonde haren, huid en nagels van. Naast vitamine B12 bevatten krekels veel ijzer. Gezien zijn rol in zuurstoftransport van essentieel belang!

#2 Zijn krekelshakes diervriendelijk?

Het korte antwoord is: ja. Het verwerken van krekels geschiedt door middel van bevriezing. Een krekel is namelijk koudbloedig. Door bevriezing raakt deze dus in een natuurlijke slaap en voelt deze geen pijn. Bijkomend voordeel is dat door bevriezing de krekels vers blijven!

#3 Hoe worden krekels verwerkt?

Krekels gaan in hun totaliteit in onze krekelshakes. Dit noemen wij het whole foods concept. Hierdoor blijven alle goede voedingsstoffen (zoals het schild met de vezels) behouden en gaan we verspilling tegen. Je leest er alles over op onze pagina "Waarom krekels".

#4 Hoe gebruik ik de krekelshakes?

Onze krekelshakes te gebruiken zoals jij dat wilt. Old school - mixen met melk of water en shaken maar, of om je smoothie mee op te pimpen. CrickMeUp mengt ook goed met kwark en of yoghurt. Regenachtig weekend? Geen probleem, je geeft zelfs je havermout krekelpannenkoekjes een extra twist met CrickMeUp.

#5 Hoe smaken de krekelshakes?

Onze krekelshakes zijn beschikbaar in de smaken Chocolade en Vanille. De chocolade variant wordt gemaakt met biologische cacao. De vanille smaak komt tot stand met natuurlijk vanille aroma. De krekels hebben een nootachtige smaak. CrickMeUp is vrij van kunstmatige- geur en smaakstoffen. Wij krijgen er geen genoeg van. Nieuwsgierig? Bestel dan nu jouw eerste portie in onze shop! Gratis verzending in Nederland.