Start jouw revolutie vandaag

Misschien vind je het gek om krekels te gaan eten. Voor CrickMeUp is het de normaalste zaak van de wereld. Net als voor een groot deel van de wereldbevolking. Insecten staan namelijk wereldwijd in zo’n 80% van de landen op het menu! Dagelijks zijn dat zo’n 6 miljard mensen. CrickMeUp snapt dat wel. Hieronder lees je waarom. 

Krekels als whole foods

CrickMeUp's krekelshakes zijn gebaseerd op het “whole food” concept. Dit houdt in dat de hele krekel in onze krekelshakes worden verwerkt. Dit is de reden waarom onze krekelshakes een verbazingwekkende voedingswaarde hebben. Zo bevatten de vleugels van een krekel namelijk veel vezels. Omdat de gehele krekel in de krekelshakes worden verwerkt profiteer je niet alleen van het hoge eiwitgehalte, maar ook van essentiele voedingsstoffen zoals ijzer, mineralen en vitamine B12.

Vergelijk dit eens met andere producten, zoals bijvoorbeeld wei-eiwit shakes. Deze bevatten geëxtraheerde eiwitten die slechts een kleine fractie zijn van het oorspronkelijke voedsel. Zelfs biefstuk, waar enkel de spiervezel wordt geconsumeerd wat maar een klein gedeelte is van het totale dier.

Eiwitverhoudingen van krekels

De eiwitverhouding in krekels ten opzichte van andere eiwitbronnen is verbazingwekkend te noemen. In vergelijking met de traditionele eiwitbronnen rund, varken en kip bevatten krekels tot wel drie keer meer eiwit! Genoeg reden dus je voedingsschema vandaag nog uit te breiden met de krekelshakes van CrickMeUp.Essentiële aminozuren en BCAA's

Eiwitten bestaan uit aminozuren en dragen effectief bij aan sterkere spieren, instandhouding en herstel van spiermassa. De eiwitsamenstelling staat in de grafiek hiernaast waarin krekels worden vergeleken met rundvlees. Krekels bevatten meer essentiële aminozuren (EAA’s) en branched chained aminozuren (BCAA’s) dan rundeiwit en krekels overtreffen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Aminozuren en ADH

De impact op ons milieu

De vlees- en zuivel industrie hebben een grote impact op het milieu. Wist je dat voor de productie van één kilogram rund meer dan 15.000 liter water nodig is? Met de welvaart- en populatiegroei wordt de vraag naar deze producten steeds groter.

Krekels hebben een lage CO2 footprint doordat ze weinig land, water en voer nodig hebben.